Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem a Te szégyened!

nemateszegyened@gmail.com

Gyermeki szemmel.....

2020. augusztus 15. 19:31 - PszichoBoszi

Nem tudok és nem is akarok más nevében beszélni és a szexuális bántalmazásnak is sok féle formája van. Gyerekek is különbözőek és másképp élnek meg dolgokat. Az erőszakos és fájdalmas bántalmazás, sokkal intenzívebben hat ki a gyerek viselkedésére, hisz ez még egy felnőttnek is komoly trauma. De mi van akkor, ha a bántalmazás nem jár testi fájdalommal és egy olyan ember a bántalmazó, akiben a gyerek maximálisan bízik és még szereti is?

Szakemberek mondják, hogy a szexuális bántalmazásra utaló jelek ezek:  

  •  1. A gyermek szokatlanul félénk, riadt, túlérzékeny a környezeti hatásokkal szemben. 
  •  2. Bizalmatlan, különösen a közelállókkal szemben, fél a szülőtől.  
  •  3. Különös félelem bizonyos személyektől, vagy bizonyos típusú emberektől.  
  •  4. Alvászavarok, evészavarok, regresszív viselkedés (alacsonyabb életkornak megfelelő viselkedéshez való visszatérés, pl: újjszopás,ágybavizelés stb.).
  •  5. Kivonulás, mindenen kívülmaradás, elutasítás.  
  •  6. Koraérett magatartás, droghasználat, depresszió, bűntudat, szégyenérzet.  
  •  7. Váratlanul bekövetkező változások a viselkedésben, öngyilkossági késztetés, kísérlet.
  •  8.  Gyenge kapcsolat a kortársakkal, barátokkal, kapcsolatépítési képtelenség.  
  •  9. Koncentrálási, tanulási nehézségek, iskolai teljesítmény hírtelen hanyatlása, váratlanul gyenge teljesítmény..           Miközben olvastam ezeket a pontokat, elgondolkodtam, hogy rajtam ugyan miért nem voltak jelen ezek?  Itt jött a felismerés....   Nem úgy éltem meg ezt a bántalmazást akkor, mint ami valójában. Miért nem? Elárulom.

Nem féltem, nem volt bennem félelem, hisz bíztam benne, szerettem, felnéztem rá. Miért is féltem volna? Nem okozott testi, fizikai fájdalmat (akkor...)  Azt sem tudtam mi az, amit csinál, hisz "csak" játék volt. Nem tudtam, hogy ez rossz dolog, hogy nem szabad, hisz nem mondta sosem, hogy nem beszélhetek róla.

Nem féltem, mert egy olyan " emberről" beszélünk, aki elvileg megóv engem, akit szerettem, aki megvígasztalt, ha bánatom volt. Miért is kételkedtem volna a gyermeteg lelkemmel pont ebben a személyben, aki sose bántott?

Nem okozott fizikai fájdalmat, mert amit csinált, azt úgy tette, hogy nefájjon. Minden kisgyerek szereti, ha simogatják a szülei és a kis tiszta lelkük nem is gondolná, ahogy én sem gondoltam akkor, hogy ez ne tartozna bele a szülői szeretetbe, hogy ezt nem szabadna. Hisz honnan is tudhattam volna, mikor fogalmam sem volt a szexualitásról, nem tudtam akkor, hogy ez valójában mi is.

Nem tudtam, hogy amit csinál az rossz! Nem tudtam mit csinál, viszont jó érzés volt amikor simogatott. A gyerekek nagyrésze szereti a simogatást, főleg a szülőktől, de nem tudják sajnos, ahogy én sem tudtam, hogy az már nem normális viselkedés egy szülő részéről, ha a fenekét vagy punciját/fütyijét simogatják. A simogatás jó érzést keltett, nem voltam vele tisztában, hogy ez rossz, mint ahogy biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül sokan voltak/vannak ezzel így.

Nem volt titok! Egyszer sem mondta, hogy nem szabad róla beszélni, nem tett rá utalást sosem, hogy ez a mi titkunk. Sosem mondta azt, hogy ezt el ne mondjam senkinek.

Szimplán egy kisgyerek voltam, aki épp a világ felfedezésében volt nyakig ahol számtalan új és új dolog tárult elém. Honnan is sejthettem volna, hogy ez rossz dolog, mikor semmit sem tudtam róla. Azt hittem ez is valami új dolog, amit most kezdünk "játszani". Mert játéknak hívta. Akkor kezdődött a  kellemetlen érzés bennem, amikor előkerült a hímtagja is. Elmondta, hogy ez is a játék része, nem bánt. Ezzel is megsimogat. Itt már kellemetlenül éreztem magam, miért dörzsöli hozzám azt, ahol pisil? Egyre nagyobb lett, amit azzal magyarázott, hogy jólesik neki, ahogy nekem is a simogatás. Nem értettem, összezavarodtam, de nem mertem ellenkezni, valahogy nem is tudtam. Nem fájt, nem tette belém. Odadörzsölte folyamatosan, egyre gyorsabban, ami már fura érzés volt. Nem tudtam, nem értettem. Addig dörzsölte amig remegni nem kezdtem, majd elvette és húzogatni kezdte, amig nem jött belőle valami. Megijedtem, moccanni sem mertem. Berakott a kádba és mondta, hogy zuhanyozzak le, mert elkésünk az óvodából.

Emlékszem, egyszer a játszótéren két néni beszélgetett, hogy bezártak a rendőrök egy bácsit, mert a lányát molesztálta. Pillanatra meghökkentem. Odamentem és megkérdeztem, hogy mi az a molesztálás? Azt mondták, addig jó amíg nem tudom, nagyon rossz és fájdalmas dolog. Jaaaaa értem, akkor ez más, hisz nekem nem fájt, semmi ilyesmi. Emlékszem, szülők sokszor mondták a gyerekeknek, "Az nem jó, nem szabad!" De hát ez rossz nem volt, csak kellemetlenül fura. Tehát itt ez annyiban is maradt bennem.

Rádöbbenés...

Az a pillanat és érzés, ami akkor kerített hatalmába, mikor rádöbbentem, hogy tulajdonképpen akkor mi is történt velem, hát nem kívánom senkinek. Szégyen, undor, meggyalázás, döbbenet, csalódás....egy világ összeomlása. Amikor tudatosult bennem, hogy ez igen is rossz dolog volt, hogy bántott, hogy megbecstelenített, nem is volt annyira fájó, mint amikor azt éreztem, hogy még a bűntársa is lettem, hisz hagytam. Persze, mit is tehettem volna? Ezt már felnőtt fejjel tudom. De akkor, mikor erre rájöttem, még nem tudtam. Kezdtek fizikai fájdalmaim lenni, szinte az is fájt, ha én értem a saját bőrömhöz. Elbújtam egy hamis kép mögé, amit kialakítottam, hogy nefájjon, hogy ne is emlékeztessen rá semmi, hogy mit művelt. Egy hamis képet, egy jó, egy megbízható és szerethető "apáról". 

Mostmár tudom, hogy ezek az ő szégyenei, ezek az ő gaztettei és semmit sem tehettem volna akkor, hisz eleve az erőviszonyok is messze nem voltak egyenlők. Már tudom, hogy nem bűntárs voltam és nekem semmi szégyellnivalóm nincsen. Sőt, igen is beszélni kell róla, mert úgy gondolom, sokan eltemetik akikkel ugyan ez történt és ez nem jó. Sok problémát okozhat egy ilyen fel nem dolgozott, ki nem beszélt, meg nem értett, meg nem gyászolt trauma. Nem szabad hagyni, hogy ezt bárki bűntetlenül megússza. Sajnos ma, Magyarországon ez még annyira tabu, ezen büntető eljárások annyira "gyerekcipőben" járnak, hogy többnyire nem is hisznek a gyerekeknek, ha még is elmondják. Kevés az az ügy, ami bíróságra kerül, többnyire a nyomozás elakad és abba marad bizonyíték hiányában. Tehát a gyerek nem csak az elkövetőben csalódik, hanem mindenki másban, mert nem, hogy nem kap büntetést például az apa, de még perelhet is láthatásért, amit ha megkap.........kitudja mitörténik?

Miért nem látják a problémát? Miért hiszik azt, hogy amit nem látnak, az nem is létezik? Miért hiszi azt mindenki, hogy vele ilyen nem történhet? Miért?  

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoboszi.blog.hu/api/trackback/id/tr4116139098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.08.16. 22:46:00

szerintem elég ritka lehet, hála istennek, az ilyen aberrált barom

PszichoBoszi 2020.08.17. 00:00:40

@enrikokaruszo: Minden ember ismeretségi körében van legalább egy ember, akit gyermekkorában abuzáltak! Heti egy új gyermek áldozat érkezik a szakértőkhöz és ehhez az egy gyermekhez 25 olyan gyermek, aki nem jut el hozzájuk. De ha csak a heti 1 gyermekkel számolsz, már az is túl sok!

Örömhernyó 2020.08.17. 03:40:08

"2. Bizalmatlan, különösen a közelállókkal szemben, fél a szülőtől."

Nem tudom szexuális bántalmazás esetén hogy van ez, de fizikai bántalmazás esetében simán előfordul, hogy a gyerek imádja a szülőt, aki veri. Mármint akkor imádja, amikor nem veri és "normális".
Aztán ez serdülőkorban teljesen megváltozik, gyűlölni kezdi a bántalmazó szülőt. De egy serdülőkor előtt álló gyerekben a szülő szeretete dolgozik, nem látja át, hogy másnak a szülei nem ilyenek, neki az a normális, hogy a "rosszat csinál", akkor kikap (nardágszíjjal, fakanállal verik).
Serdülőkorra aztán kezdi átlátni, hogy ami vele történik, az nem normális, de sokáig még védi a szülőt az idegenekkel, kívülállókkal szemben, nem árulja el, hogy otthon verik, mert hát az a család szégyene lenne. Így az ő szégyene is. Mindezt fizikai bántalmazás esetében láttam, szexuális bántalmazásról fogalmam sincs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 09:04:48

Az a gond manapság, hogy a pedofilhisztéria miatt mindig szexuális bántalmazást feltételeznek alapból minden gyerektrauma esetében.

kvadrillio 2020.08.17. 10:26:08

kb 3x anyámtól is kaptam 2-3 tenyerest. Idősebb koromban elmondta, hogy az okozott neki kínzó érzést, hogy soha nem sírtam emiatt. :)

enrikokaruszo 2020.08.17. 11:21:00

pl. válás esetén fegyverré válhat ez a vád, és a pszichológusok közt van olyan aki könnyedén bebizonyít bármit....elég komoly számú tévesnek bizonyult szakértői vélemény születik...abból is sok az egy, az is életeket tesz tönkre

Almandin 2020.08.17. 14:38:37

Együttérzésem a posztolónak, nagy trauma érte. Megrázó volt olvasni.
Viszont azok a jelek, amiket szexuális bántalmazásra utaló jelként ír, más problémák esetén is megjelenhetnek. Ezek arra utaló jelek, hogy a gyereknek pszichés problémái vannak, amiket más is előidézhet. Pl. ha a szülők válnak, vagy állandóan veszekednek, az is nagyfokú stresszt idéz elő, aminek lehetnek ilyen hatásai. A szigorú nevelési módszerek is vezethetnek pl. ágybavizeléshez, félénk viselkedéshez. Ha egy gyereknek táplálkozási zavarai vannak, vagy nem tud másokkal barátkozni, akkor amögött lehet egy enyhe autizmus is. Pontosan emiatt nehéz gyakran a szexuális bántalmazás gyanúját igazolni, mert ha nincsenek egyértelmű jelek vagy minden kétséget kizáró élménybeszámoló a gyerek részéről, akkor a közvetett jelek másra is utalhatnak.

PszichoBoszi 2020.08.17. 14:48:42

@MAXVAL bircaman közíró: Pedofilhisztéria? Csak gratulálni tudok ehhez a hozzászólásodhoz!
Ezt mondd a több száz gyereknek, (ha nem több) akiket napi szinten molesztálnak!

PszichoBoszi 2020.08.17. 14:55:46

@Almandin: Köszönöm! A szexuális bántalmazásra utaló jeleket, nem magamtól írtam. Szakértők állítják ezt. Csak arra akartam ezzel utalni, hogy sokan azt mondják, az én gyerekemen ezek nem látszanak, akkor gond sincs! Rajtam sem látszott. Ez volt a lényeg. Tudom, hogy más trauma jelei is lehetnek, de jelenleg nem ez volt ennek a mondandója. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, ezek szerint félre érthető.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 14:57:34

@PszichoBoszi:

Ha hiszel a bulvármédiáknak, minden sarkon áll egy pedó, s a férfiak kb. harmada pedó.

A valóság: ez egy rendkívül ritka nemi orientáció, kb. 0,1 % az elterjedtsége.

PszichoBoszi 2020.08.17. 15:03:10

@MAXVAL bircaman közíró: Nem hiszek a bulvármédiának, sőt! Én benne voltam évekig! Senkit nem meggyőzni akarok semmiről, csak ez nem kis probléma, amiről beszélni kell! Ha nem voltál bántalmazott, akkor kérlek lépj tovább! Az a Te véleményed, ez pedig az én tapasztalatom! Köszönöm! Szép napot!

PszichoBoszi 2020.08.17. 15:12:04

@MAXVAL bircaman közíró: Ez a legnagyobb probléma, hogy emberek a fejüket homokba dugva, ugyan ezt hiszik! Ez a Te hited. Örülj és bízva remélem, hogy a Te közeli környezetedben ilyen nem történt! Minden ember azt hisz, amit jónak lát! Téged sem foglak győzködni, ez a blog nem erről szól! Köszönöm, hogy itt voltál, olvastad és hozzászóltál! Szép napot!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 15:18:09

@PszichoBoszi:

Ezek a tények. Nagyobb az esélye, hogy egy gyereket elgézolják a zebrán, mint az hogy egy pedó megrontja őt.

Almandin 2020.08.17. 15:26:43

@MAXVAL bircaman közíró: Annyira ritka, hogy neked pedofil haverod is van. Meglepett, hogy azok után, hogy tudtad róla, hogy milyen hajlamú, barátságban maradtál vele.
A pedofil hajlam pedig sajnos gyakoribb, mint hinnéd. Más kérdés: kiderült, hogy a gyerekeket szexuálisan bántalmazók nagy része nem pedo hajlamú, hanem a hatalomvágy miatt csinálja, vagy azért, mert a gyerekekkel könnyen vissza tudnak élni.
A következő cikk végén írják, hogy felmérések alapján az emberek hány százaléka érdeklődhet a gyerekek iránt szexuálisan, vagy a gyerekpornó iránt. Elég ijesztő adatok jöttek ki:
nlc.hu/ezvan/20170131/pedofil-gyerek-szexualis-buncselekmeny-lista/
Durván kb. minden 20. ember jött ki! Ráadásul, mivel ezek az adatok önbevalláson alapultak, a valós szám magasabb lehet, mert sokan még egy névtelen kérdőíven se merték szerintem bevallani az ilyesmit. Tehát ez nem annyira ritka, hogy elhanyagolható veszély lenne a környezetünkben. Ráadásul a pedofilok többsége teljesen normális embernek tűnik, nem látod rajta, ezért is derül ki kevesebb eset a valóságosnál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 16:08:55

@Almandin:

"a gyerekeket szexuálisan bántalmazók nagy része nem pedo hajlamú, hanem a hatalomvágy miatt csinálja"

Kizárt dolog.

Joya1984 2020.08.17. 17:52:27

@MAXVAL bircaman közíró:

Ne haragudj, de pont olyan érzéketlen emberek miatt mint amilyen te vagy, nehéz az áldozatoknak megnyílni és beszélni a traumáikról, és ezért is nehéz megbecsülni, hogy mennyi a tényleges bántalmazottak száma! Itt a blog írója súlyos dolgokról beszél. Legyen már benned annyi, hogy ha együtt érzően nem tudsz kommunikálni, akkor ne bagatellizáld el a dolgokat olyan megjegyzésekkel, hogy mennyi az esélye az ilyen esetek előfordulásának. Már EGY bántalmazott gyermek is sok! Ja és főleg úgy, hogy a barátod is pedofil. Na ehhez kérem pofa kell.

Pal Konstantin 2020.08.17. 19:09:59

Én ilyen vagyok, így születtem, nem ért szexuális bántalmazás. A pontok elég rosszak, ez alapján nem lehet diagnosztizálni.

blah 2020.08.17. 19:38:13

ezt megrázó volt olvasni, nagyon sajnálom

blah 2020.08.17. 19:40:26

@MAXVAL bircaman közíró: a büszke konzervatív értékrend... te beteg nyomi.

blah 2020.08.17. 20:05:04

@MAXVAL bircaman közíró: gyereket így bántani nem betegség, ahogyan ezt elfogadni sem az. alávaló féreg csinál ilyet. akinek meg beveszi a gyomra és kapcsolatot ápol egy féreggel az sokat elmond az illetőről, az is egy hasonló féreg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 20:19:26

@blah:

A pedofília betegség és nemi orientáció, semmi egyéb.

A serdületlen gyerekkel való szex meg szinte minden hagyományos értékrend szerint bűncselekmény. Pl. mind a keresztény, mind az iszlám jogban tilos a szex olyan lánnyal, akinek még nem volt havivérzése. A megszegésért halálbüntetés járt hagyományosan, egyes iszlám államokban máig.

A pedofilok 90-95 %-a sose éli ki hajlamát.

blah 2020.08.17. 20:41:26

@MAXVAL bircaman közíró: nem betegség, egy velejéig romlott értékrend folyománya. aki elfogadja az meg hasonló értékrenddel rendelkezik. a féreg csak egy óvatos jelző.

blah 2020.08.17. 20:51:25

@MAXVAL bircaman közíró: amikor valakiben szexuális vágyat ébreszt egy szexuálisan éretlen gyerek ott egy óriási disszonancia tör felszínre. a saját romlott értékrendjét kompenzálandó a tudatalattija kompenzál a romlatlan irányba, természetesen szélsőségesen, és a legmagasabb "szeretetkifejezés" az ilyeneknél a szex. lehet ezt betegnek mondani, de az alávaló férgeket az értékrendjük teszi azzá, így klinikai értelemben nem tekintem betegnek őket hanem féregnek. ezt nem nehéz átlátni, persze ha olyen értékrended van, amiben eddig sem kételkedtem, benned együttérzést vált ki nem undort.

Almandin 2020.08.17. 21:02:58

@MAXVAL bircaman közíró: Én nem tudnék ilyen embert tolerálni a baráti körömben. Mint ahogyan zoofil meg nekrofil embert se tudnék. Ha valaki hajlam szintjén pedofil, az még valóban nem bűnelkövető, de egy normális embernek felfordul a gyomra tőle és nem akar barátkozni vele. Másrészt honnan tudod, hogy igazat mond-e azzal kapcsolatban, hogy nem molesztál gyerekeket és nem néz illegális pornót? Lehet, hogy bűnelkövető, de ezt még előtted is titkolja. Még veszélyes is lehet ilyen emberrel barátságot fenntartani. Ha előbb-utóbb valóban elkövet valamit, akkor az ügyészség megvádolhat pl. pszichikai bűnsegédlettel. A pedo haverod ugyanis hivatkozhat arra, hogy te tudtál a dolgairól. Pedo fantáziák miatt még nincs jogalap arra, hogy a rendőrség letartóztasson valakit, de ez egy időzített bomba lehet. Az ilyen barát téged is szakadékba ránthat. Ha elkövet valamit és a bíró úgy ítéli meg, hogy te pszichikailag bűnsegéd vagy, valószínűleg megúszod egy felfüggesztettel, de rákerülhetsz egy szexuális bűnelkövető listára, ami a hátralevő életedet teljesen tönkreteheti. Tehát nemcsak arról van szó, hogy erős gyomrú vagy és az erkölcsi érzéked hiányos, hogy nem dobsz ki a baráti körödből egy pedofilt, hanem veszélyt jelent az az ember rád nézve is. A belinkelt cikkben van egy pszichológus, aki pedo hajlamúak terápiájával foglalkozik. Én a helyedben megadnám az elérhetőségét, hogy kezeltesse magát és utána megszakítanám vele a barátságot.
Még valami: ha egy nap azzal állna elő, hogy molesztált egy gyereket, mit csinálnál? Ép erkölcsi érzékű ember ilyenkor még a legjobb barátját vagy akár a saját apját is feljelenti a gyerek védelmében.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 21:31:47

@blah:

Téves. Senki se lesz unalomból pedó, ez egy nemi orientáció, mint a homokosság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 21:32:40

@blah:

Mint mondtam, a legtöbb pedó nem éli ki vágyait, mert tévesnek érzi azokat,

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 21:34:25

@Almandin:

Azt mondod, akinek van egy vágya, az ki is éli azt automatikusan? Hát nem.

Almandin 2020.08.17. 21:45:36

@MAXVAL bircaman közíró: Nem írtam ilyet. Sok aberrált van, aki sose éli ki a perverzióját. Viszont egy pedofil időzített bomba lehet a társadalomban. Sose tudni, mikor hagy ki az önkontrollja és mikor követ el valamit. Másrészt nem mindenki igazmondó. Sok pedo hazudik, amikor azt mondja, hogy nem csinál semmi törvényelleneset. Van esze ugyanis, nem akar börtönbe kerülni. Senki sincs egész életében 24 órás megfigyelés alatt, emiatt nem hihető, nem hiteles az, amit mond. Emiatt (is) jobb ezerrel menekülni az ilyen hajlamú ember közeléből. De egy egészséges ember ösztönösen elhúzódik az ilyenektől.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.17. 21:49:02

@Almandin:

Ezen az alapon minden normális férfi időzített bomba, hiszen bármikor megerőszakolhat egy nőt.

Te valamiféle totális diktatúrát akarsz, ahol az emberek gondolatai is ellenőrzés alatt állnak, hiszen hátha valami rosszra gondolnak.

Joya1984 2020.08.17. 21:58:06

@MAXVAL bircaman közíró:

A pedofília aberráció/betegség, nem pedig nemi orientáció. Ezt azért ne keverjük. Míg egy homo pár nemi megélései mindkét fél szabad akaratából jön létre és egymás örömszerzésére irányul, addig egy pedofil vágyai megélésében a gyermek sérül és egy egész életre megnyomorítja!
Én nem mondom, hogy a pedofil hajlamokkal élő embert ki kell rekeszteni a társadalomból, főleg ha tudatában van annak, hogy a vágyai károsak. De mindenképp kezelni kell a dolgot!

Almandin 2020.08.17. 22:15:04

@MAXVAL bircaman közíró: Dehogy akarok én diktatúrát. Gondolatbűn nem létezik, aberrált hajlam azonban igen. Az aberrált esetében nagy a veszély, hogy kiélheti. Ha pl. valaki kizárólagos pedofil (nem mind az, van, aki felnőtt iránt is vonzódik), akkor a vágyai sose elégülnek ki. Ez nagy frusztráció és emberfeletti önuralmat követel meg az illetőtől. Sajnos nem mindenki olyan erős, hogy egész életében képes legyen megtartóztatni magát. Mivel titkolják is az állapotukat (kevés kivétellel, mint pl. a haverod), időnként gyerekek közelébe kerülnek rokonlátogatáskor, szomszédságban, közterületeken. Sok pedo valószínűleg menekül a gyerekek elől, de ez nem kivitelezhető mindig. Ilyenkor a gyerekek veszélyben vannak, mert a pedon kívül senki nem tud az aberrációról és emiatt nem tesznek óvintézkedéseket.
Jó lenne, ha ez teljesen gyógyítható lenne, de sajnos még nincs tuti biztos módszer. Még a gyakorlott pszichológusok se tudnak erre a problémára mindenható megoldást. Jó lenne, ha ezek az esetek teljesen megelőzhetőek lennének, de sajnos ez csak vágyálom marad.

inkábbkeddenvásárolj 2020.08.17. 22:21:07

@Joya1984: Egy dolog pedofíl hajlamokkal élni, mint betegségben, és egy másik ezeket a hajlam generálta vágyakat ténylegesen ki is élni (bűncselekmény). Önmagában egy embert a vágyai miatt miért is kéne kirekeszteni? Tegye már föl a kezét, aki még sosem vágyott semmi olyanra, ami bűncselekménynek számít! Ne keverjük már össze a vágyat, gondolatot a cselekvéssel ember...

Joya1984 2020.08.17. 22:43:06

@inkábbkeddenvásárolj: az, hogy az egyik könnyen elvezet a másikhoz. És ne keverjük össze a vágyakat az aberrációval. Mert míg egy átlag ember arra vágyik, hogy olyan örömforrásokat éljen meg, ami számára öröm és más számára nem káros, addig a pedofil "vágyai" károsak.
Ha neked a szomszédod azt ecsetelné neked vagy ismerőseidnek, hogy szíve szerint hogyan ölne meg és ezt részletgazdagon el is képzeli/elmeséli, akkor ez már semmiképp nem a vágyak, hanem szintén az aberráció kategóriába tartozik és gondolom te is sürgősen kérnéd valamilyen hatósági szervnek a beavatkozását. Akkor mi a különbség e kettő között?
Nem is értem ezt miért kell ecsetelni... minden ide kommentelő felnőtt ember volt gyermek, vagy meglehet van saját gyermeke. Én nem szívesen hagynám a gyerekem egy
olyan ember társaságában, aki a 3 éves fél pucér gyermekem láttán szexuális fantáziája támad.

inkábbkeddenvásárolj 2020.08.18. 03:15:15

@Joya1984: Nyilván nem szívesen hagynád egy mentálisan beteg ember társaságában a gyereked, ahogy egy TBC-s beteg társaságában sem. De azt azért megnézném, hogy egy (normális) hatóság mit kezdene azzal, hogy ha valaki részletgazdagon elképzeli/elmeséli, hogyan ölne meg. Az általánosan elfogadott normák (jognak hívjuk) elképzelni/elmesélni valamit az nem bűn. Nyilván kerülném az ilyen furcsán viselkedő embert de hogyan hívnék rá rendőrt? Jaj biztos úr, ez az ember elképzelte, hogyan tudna megölni engem, el is mesélte, mit képzelt el, de nem csinált semmit, azért vigyék már el, és kapjon gyorsan mondjuk másfél évet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.18. 08:16:42

@Joya1984:

Társadalmi konvenció kérdés melyik nemi orientáció számít aberráltnak. De attól, hogy valami aberrált, még nem szűnik meg nemi orientációnak lenne.

Európában a homoszex nagyjából a IV.századtól a XX. sz. közepéig aberrációnak számított, a kereszténység szerint ma is az.

A pedofília pedig az ókori görögöknél egyenesen pozitívumnak számított, úgy véltek ezáltal a felnőtt férfi tanítja a kisfiút.

Azaz tévedsz. Szerintem ott hibázold, hogy te a "nemi orientáció" szónak valamiféle pozitív tartalmat tulajdonítasz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.18. 08:22:55

@Almandin:

Abszurd amit mondasz.

Hidd el, attól hogy valakinek beteges nemi orientációja van, még nem elmebeteg is egyben.

Ahogy én akit felnőtt nők érdekelnek csak képes vagyok nem megsimogatni idegen nők seggét a villamoson, pedig az ingerem erre késztet, ugyanúgy egy pedó is képes nem kiélni magát.

Ha olvasol a témáról, kutatások is igazolják: a pedók nagy többsége hibésnak tekinti a pedó nemi orientációt, s nem is akarja kiélni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.18. 08:24:14

@Almandin:

"Jó lenne, ha ez teljesen gyógyítható lenne, de sajnos még nincs tuti biztos módszer. "

Sajnos a homoklobbi hátráltatja a kutatásokat, Még be is akarják tiltani a beteges nemi orientációk kutatását. SOk országban üldözik is a kutatókat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.18. 08:26:12

@Almandin:

" Sok pedo valószínűleg menekül a gyerekek elől"

Nem. Ugyanis képesek kihasználni a pedofília pozitív mellékhatásait. A pedók alapvetően gyerekes lelkűek, így pl. képesek gyerekekkel játszani, élvezve is azt. Szóval az önemgtartóztató pedó kiváló gyerekgondozó, tanító.

Örömhernyó 2020.08.18. 10:15:39

@MAXVAL bircaman közíró: A homók jó része nem az azonosneműekhez vonzódik, hanem fetisiszta. Ők azok, akik nem buzinak születtek, hanem érte őket egy hatás fiatal korukban, aztán ez bevésődött, ez lett nekol a fétisük.
Egyeseknél a takarítőnő/konyhásnéni szaga, kismamacipője, a dauerolt haj szaga, a harisnya érintése, a pisilés, széklet, női lábak, elfenekelés lesz a fétis, mert ezzel kapcsolatos egy korai szexuális élményük, másoknál meg a pap bácsi vagy a testnevelés tanár benyúl a gatyájukba és ettől lesz fétisük. Ezek az emberek nem buzeránsnak születtek, nem is azok valójában, hanem azonos neműekhez kapcsolódó fétisük lett, ilyenné tették őket gyerekkorukban.
Aztán vannak a csőbuzik, akik genetikailag olyanok. Olyan is van, de sokkal ritkább, mint a fetisiszta homokos.

Pedó is jórészt abból lesz, akit gyerekkorában szintén zaklattak. Ahogy gyerekverő is abból lesz, akit vertek. Nyilván vannak kivételek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.18. 10:34:41

@Örömhernyó:

A fetisizmus egész más ügy. Alapvetően mindenki fetisiszta valamiben.

A fetisizmus addig nem beteges, míg nem fontosabb magánál a szexnél az egyén számára. Azaz az, hogy valaki - és ez most én vagyok - imádja a cicanadrágos nőket, s ez nála plusz ingert ad még nem gond, de ha elkezd mondjuk cicanadrággal maszturbálni, az már beteges.

Vitás, hogy a hibás nemi orientáció veleszületett-e. Szerintem az. Nekem van egy pedó ismerősöm, aki levágatná a fél kezét, ha megszűnne a pedó irányultsága. Szóval nem hiszem, hogy ez ne lenne veleszületett. Még nem hallottam férfiről, aki azt mondta volna "elég volt a nőkből, holnaptól kisfiúk fognak érdekelni".

A homokosság esetében valóban van egy jelentős veszély. Sok nem homokosnak születt gyerek esetleg kipróbálja a liberális propaganda hatására.

Nylul 2020.08.18. 13:20:04

A birca ezt a témát nem érzi rosszul, kár, hogy belefűzi az alternatív valóságát. A pedofília a tudomány mai állása szerint nem betegség. Ez egy szexuális orientáció, és raádásul - mint minden szexuális orientáció - egyfajta spektrum. Kb hogy 1-10-ig mennyire izgat fel egy meztelen kisgyerek látványa.

És azt, hogy ez aberráció-e vagy nem, azt az adott közeg kultúrája, erkölcsi, jogi háttere határozza meg. Szerencsére azért a világ jelentős részén manapság ez már a helyén van kezelve.

Tehát egy normál, átlagos, jelenlegi 'európai' értékrend szerint a pedofília aberráció, a homokosság nem.

Abban is a bircával értek egyet, hogy én sem feltétlenül rugdosnék ki senkit a társaságomból csak azért, mert pedofil hajlama van. Ő a gyerekekre izgul, amiről nem tehet, én meg a 30-as szőke, nagymellű csajokra, amiről meg én nem tehetek. Ha kiülsz egy forgalmasabb térre, hány olyan csaj libeg előtted, hogy 'demegdugnám'? És nyilván egyiket sem rángatod be a kapualjba.
Ugyanúgy egy normális értékrendű pedofil, aki tisztában van azzal, hogy márpedig ezt a vágyát nem lehet kielégíteni, ő sem fogja egyesével a pulyákat a wcbe hurcolászni babazsúron.
süti beállítások módosítása